TY - BOOK AU - Nurul Nuraliya Shahrai, AU - Salma Mohamad Yusop, AU - Abdul Salam Babji, TI - Sains stik: perbandingan kualiti daging baka tempatan dan antarabangsa SN - 9786294862722 PY - 2024/// CY - Bangi, Selangor PB - Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia KW - Meat KW - Quality KW - Meat industry and trade KW - Malaysia N1 - Includes bibliographical references ([145]-165) and index; Bab 1: Potensi daging lembu di Malaysia -- Bab 2: Kombinasi penggunaan skor marbling dan lemak intramuskular (IMF) dalam penggredan daging -- Bab 3: Penanda aras kualiti daging -- Bab 4: Ciri-ciri visual dan sifat fizikokimia stik ribeye (Longissimus dorsi) daripada baka lembu berbeza -- Bab 5: Kesan kandungan kemarmaran @ marbling stik ribeye terhadap komponen memasak dan mikrostrukturnya -- Bab 6: Kesan perbezaan @ marbling terhadap penerimaan sensori stik ribeye daripada empat baka lembu berbeza ER -