Persekutuan Tanah Melayu : mengatasi mas'alah2 di-kampong2 - Abdul Razak Hussain; Malaysia. Jabatan Penerangan (Persekutuan Tanah Melayu : Jabatan Penerangan, Persekutuan Tanah Melayu, 1958)
Pemangku Perdana Menteri, Persekutuan Tanah Melayu, Dato' Abdul Razak bin Hussain, telah membuka dengan resmi-mya Pertunjokan MAHA di-Kuala Lumpur pada 27 haribulan June tahun 1958 yang lalu. Di-dalam uchapan-nya yang di-perturunkan dengan penoh-nya Dato' Abdul Razak telah menerangkan rachangan2 Kerajaan untok kemajuan kampong2 di-Persekutuan.
Koleksi Sumbangan : Dr. Syed Husin Ali
Keywords: Malaysia -- Social conditions -- 20th century; Rural development -- Malaysia