Transformasi pengajian Melayu - Rahmah Bujang; Mohamad Fauzi Ismail; Khairul Azwan Ishak (Kuala Lumpur : Penerbit Universiti Malaya, 2015)
Merupakan himpunan makalah terpilih yang telah dibentangkan di dalam Seminar Antarabangsa Pengajian Melayu 2013 yang bertemakan Transformasi Pengajian Melayu: Menyusur Akar, Merungkai Alam anjuran Akademi Pengajian Melayu, Universiti Malaya.
Includes bibliographical references.
In Malay.
Keywords: Malays -- Study and teaching; Malays -- Social life and customs -- Study and teaching; Malay Archipelago -- Civilization -- Study and teaching