Koleksi Muzium Negara : penerokaan sejarah dan budaya - Malaysia. Jabatan Muzium; Mohd. Razaimi Hamat; Malaysia. Jabatan Muzium (Kuala Lumpur : Jabatan Muzium Malaysia, 2014)
On collection of National Museum, Malaysia.
Arkeologi / Rohana Husin -- Pengangkutan / Darniza Daut @ Mahmud -- Numismatik / Noraini Basri -- Perhiasan diri / Nirmala Sharippudin -- Alat-alat muzik / Zarinah Sarifan -- Seramik / Kiew Yeng Meng -- Arca / Mohd. Jamil Haron -- Kraf ukiran kayu / Mohd. Nasrulamiazam Mohd. Nasir -- Tekstil / Rosidah Abdullah -- Senjata pendek / Mohd. Razaimi Hamat.
Includes bibliographical references and index.
In Malay.
Keywords: Muzium Negara (Malaysia); Material culture -- Malaysia; Malaysia -- Antiquities