Sebalik Yamashita dan Percival - Shaari Isa, 1933- (Kuala Lumpur : Institut Terjemahan dan Buku Malaysia, 2015)
On novel history during World War II in Peninsular Malaysia and Singapore.
Novel.
In Malay.
Koleksi sumbangan Dr Mohd Nasrin Mohd Nasir.
Keywords: Malay fiction