Riwayat Ungku Aziz - Asmah Haji Omar, Dato', 1940- (Kuala Lumpur : Dewan Bahasa dan Pustaka, 2015)
Buku ini terdiri daripada lapan bab yang menerangkan tentang latar belakang Ungku Aziz, susur galur dan salasilah beliau, ketokohan, kepimpinan serta jasa beliau kepada pembangunan Malaysia.
Mengandungi bibliografi : mukasurat 251-253 dan indeks.
Koleksi sumbangan Tun (Dr.) Ahmad Sarji Abdul Hamid.
Keywords: Ungku Abdul Aziz bin Abdul Hamid, -- 1922-; Economists -- Malaysia -- Biography; Government economists; Malaysia -- Biography