Perahu : kumpulan puisi - Ramlah Abdul Rasid (Kuala Lumpur : Institut Terjemahan dan Buku Malaysia, 2013)
Kumpulan puisi yang menghimpunkan sejumlah puisi yang menyerlahkan perasaan keinsafan, renungan dan rasa syukur penyair yang tidak terhingga terhadap Penciptanya di atas segala nikmat dan kebesaran-Nya yang dikurniakan kepada setiap hamba-Nya.
'Pemenang Sagu hati Kategori Puisi, Sayembara Penulisan Novel, Cerpen dan Puisi'--Cover.
Keywords: Malay poetry