al-Arabiyyah - Linguaphone Distributors Sdn.Bhd (London : Linguaphone Institute Limited, 2004)
Bahasa Arab merupakan bahasa pertuturan ke enam yang dituturkan oleh hampir 186 million penduduk dunia. Kursus Linguaphone Bahasa Arab ini mengandungi praktis pertuturan yang dirangka khusus bagi mereka yang baru belajar atau yang sudah mempunyai sedikit kemahiran bertutur tetapi mahu lebih mahir lagi. Disusun lengkap dengan situasi harian, kursus ini akan memberikan anda pengetahuan asas bahasa yang menyeluruh serta membolehkan anda bertutur dan menulis dengan baiknya.
Title from CD-Audio label.
Buku bacaan asas fakulti.
Arabic and Malay.
Keywords: Arabic language -- Study and teaching; Arabic language -- Communication