Oksidentalisme dalam sastera Melayu : sebelum merdeka hingga era Mahathir Mohamad - Mohamad Saleeh Rahamad, 1964- (Kuala Lumpur : Institut Terjemahan dan Buku Malaysia, 2014)
On history and criticism of Malay literatute.
Mengandungi bibliografi (mukasurat 317-338) dan indeks.
In Malay.
Keywords: Malay literature -- History and criticism