Koleksi peribahasa china terindah - Seong, Goh Sang (Pulau Pinang : Penerbit Universiti Sains Malaysia, 2014)
Koleksi Peribahasa China Terindah memuatkan 2,500 peribahasa China terpilih (termasuk daripada kaum minoriti China) yang diterjemah ke dalam Bahasa Melayu, khususnya untuk tatapan dan renungan pembaca berbahasa Melayu. Peribahasa China terpilih ini merangkumi pelbagai tema yang memberikan peringatan dan pengajaran tentang kehidupan dan penghidupan seharian.
Mengandungi rujukan bibliografi dan indeks.
Keywords: Maxism, Chinese; Proverbs, Chinese