Sastera dan manusia Melayu baru : kumpulan esei dan wawancara - Hadijah Rahmat, 1958- (Singapura : Persatuan Wartawan Melayu Singapura, 1998)
History and criticism on Islamic civilization and Malay literatures in Singapore.
Koleksi Sumbangan: Prof Dr Nor Hashimah Jalaluddin.
Includes bibliographical references.
Keywords: Singaporean literature (Malay) -- History and criticism; Malay literature -- History and criticism; Islamic literature -- Singapore