Interpretasi kejurubahasaan dan jurubahasa - Noraini Ibrahim-Gonzalez; Noraiha Noordin (Kuala Lumpur : Dewan Bahasa dan Pustaka, 2013)
Buku ini adalah menjurus pada penyebaran maklumat dan pengetahuan tentang bidang kejurubahasaan atau turut dikenali sebagai interpretasi.
Mengandungi rujukan bibliografi (pages 209-223) dan indeks.
Keywords: Translating and interpreting; Language and languages; Translators