Pemikiran sasterawan negara Keris Mas - Seminar Pemikiran Sasterawan Negara Keris Mas (2005 : Kuala Lumpur, Malaysia) (Kuala Lumpur : Dewan Bahasa dan Pustaka, 2012)
Criticism and interpretation on the works of Keris Mas, a Malaysian writer; papers of a seminar.
Koleksi Sumbangan : Abdul Ghafar Ibrahim (AGI)
Mengandungi rujukan bibliografi dan indeks.
In Malay.
Keywords: Keris Mas, -- 1922-1992 -- Criticism and interpretation -- Congresses; Malay literature -- History and criticism -- Congresses