Melaka suatu pengenalan - Asri Alias; Mohamed Tiar Sharif (Petaling Jaya : Q-Plex Commmunication, 2012)
Zaman Kesultanan Melayu Melaka adalah antara nama besar dan terpenting dalam kamus sejarah Melayu lama. Khazanah warisan negara akan mengimbau kembali zaman kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka bermula dengan sejarah pembukaan kota Melaka oleh seorang putera raja yang berasal dari Palembang pada sekitar tahun 1400 Masihi.
DVD ini disertakan dengan sebuah buku berjudul'Khazanah Warisan Negara' dan diletakkan dalam kotak.
Penerbit eksekutif, Hasri Mohd Noor
DVD format
Keywords: Melaka -- History