Sejarah, bahasa, dan sastera dalam pembinaan negara-bangsa - Kamaruzaman Yusoff (Bangi, Selangor : Fakulti Sains Kemasyarakatan Dan Kemanusiaan, Universiti Kebangsaan Malaysia, 1998)
On history, socio-political conditions, and the use of Malay language in Malaysia; articles.
Koleksi sumbangan Prof Dr Nor Hashimah Jalaluddin.
Includes bibliographical references.
In Malay
Keywords: Language and languages