Irama Malaysia - Malaysia. Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara; Malaysia. Kementerian Perpaduan, Kebudayaan, Kesenian dan Warisan ([Kuala Lumpur] : Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara, 2008)
Mengandungi 43 koleksi'minus one' lagu-lagu berirama Malaysia.
Disc 1.- Ala canggung -- Bunga ros -- Bonda -- Cenderawasih -- Inang bujang & dara -- Fatwa pujangga -- Keroncong untuk Ana -- Lancang kuning -- Musalmah manis -- Menanti di ambang syurga.- Disc 2.- Nyanyian serambi -- Sempaya -- Seri Banang -- Sri Johor -- Tak seindah wajah -- Watima landak -- Hitam manis -- Ya ladan -- Joget jambu merah -- Zapin budi.- Disc 3.- Ayam den lopeh -- Awallah dondang -- Balqis -- Bisikan hatih -- Bunga tanjung -- Candak -- Cindai -- Di pinggir kayangan -- Dondang dendang -- Ikan di laut asam di darat -- Kaparinyo.- Disc 4.- Kereta lembu -- Nazam berkasih -- Nirmala -- Pak Ngah balik -- Penawar rindu -- Sayang di sayang -- Selendang mayang -- Siti Payong -- tari tualang tiga -- Tinting -- Kain songket -- Joget rentak 106.
vcd format.
Keywords: Folk music -- Malaysia; Folk songs -- Malaysia