Dendang rakyat Terengganu - Terengganu. Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negeri (Terengganu : Jabatan Kebudayaan Dan Kesenian Negeri Terengganu, 2003)
Mengandungi 12 buah koleksi lagu dendang rakyat Terengganu. Ianya merupakan salah satu khazanah budaya Negeri Terengganu
Ulik Mayang -- Anok Udang -- Ya Dondang -- Anak Burong Baniong -- Inang Rodat -- Kolek Berkolek -- Ulek Badang -- Itek Gembo Gembo -- Ayun Buai Kokek -- Watimang Landok -- Ya Bani Ya Badang -- Pintal Tali
Keywords: Folk songs, Malay -- Malaysia; Folk music -- Malaysia