Kesenian Mek Mulong - Malaysia. Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Warisan; Malaysia. Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (Kuala Lumpur : Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Warisan malaysia, 2005)
Mek Mulung adalah persembahan teater tradisional yang diadunkan melalui unsur-unsur lakonan, nyanyian, tarian dan muzik. Bertapak dan masih aktif di Mukim Wang Tepus, Kedah Darul Aman. Penceritaan dalam Mek Mulung dianggap peristiwa sebenar yang berlaku pada zaman dahulu oleh para pelakonnya.
vcd format
Keywords: Folklore -- Performance -- Kedah; Dance -- Kedah -- Folklore; Storytelling -- Kedah; Songs, Malay -- Kedah -- Folklore