Talentime - Yasmin Ahmad, 1958-2009; Effendy Harjoh; Chilli Pepper Film ([Kuala Lumpur] : Grand Brilliance., 2009)
Talentime memaparkan cerita tentang sebuah pertandingan pencarian bakat yang mempertemukan dua hati - Melur seorang gadis Melayu kacukan dengan seorang pelajar lelaki berbangsa India, Mahesh. Di awal perkenalan, malapetaka menimpa keluarga Mahesh apabila bapa saudaranya Ganesh mati ditikam di hari perkahwinannya. Menyedari perhubungannya dengan Melur akan ditentang, Mahesh menyembunyikannya daripada ibunya yang masih berduka di atas kematian Ganesh
Title from container
Pelakon: Pamela Chong, Adibah Noor, Ida Nerina, Tan Mei Ling
DVD format
Keywords: Love in motion pictures; Mothers in motion pictures