Mari belajar Nazam Melaka - Institut Seni Malaysia Melaka; Universiti Malaya. Jabatan Pengajian Media (Malaysia : Institut Seni Malaysia Melaka, 2006)
Merupakan rakaman berdasarkan kursus yang dianjurkan oleh Institut Seni Malaysia Melaka di Perkampungan Seni Muara Sungai Duyung, Melaka. Kursus ini mengajar tentang teknik-teknik, gaya dan intonasi untuk nazam Melaka
Title from title screen
DVD format
Keywords: Folk songs, Malay -- Melaka; Malay poetry -- Islamic influences; Islamic hymns