Serawak Sessional Papers 1927-1948 (United Kingdom : PRO)
Mengandungi pendapatan dan perbelanjaan Sarawak; Laporan Tahunan Jabatan Perhutanan; Statistik dan akaun tahaunan Jabatan pertanian; Laporan dari Ketua Juru Odit tentang Akaun Sarawak tahun berakhir 31hb. Dis. 1947; Laporan tahunan Jabatan Perubatan dan Kesihatan; Laporan Pasukan Polis dan Jenayah Sarawak; Laporan tahunan Jabatan Penjara.