Straits settlements Blue Book miscellanea (imports/exports) 1876-1878 vol.10-12 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Mengandungi perkara-perkara seperti jadual cukai; duti; lain-lain sumber pendapatan;jadual yuran; pendapatan; perbelanjaan; bandingan penyata pendapatan dan perbelanjaan; pendapatan tempatan; hutang awam; perbelanjaan tentera; kerja am; perundangan; political granchise; dewan; lembaga sivil; pencen; hal-hal gereja dan keagamaan; konsul luar negeri; pertambahan penduduk; bank simpanan; persatuan; perpindahan dan penghijrahan; pendidikan; dll.