British North Borneo Original correspondence 1909-1910 vol.2 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat berkaitan kewangan; anggaran 1909; penyewaan telaga minyak; Konsul Jepun di North Borneo Sarawak; Brunei; Labuan; enakmen; laporan pentadbiran North Borneo; penangkapan warganegara Amerika oleh lanun Konsesi minyak; setem; kes pembunuhan; pentadbiran pengadilan; konsesi pembalakan; Island Trading Syndicate Ltd.; Draf anggaran 1910; pendaftaran kelahiran dan kematian di Sarawak; dll.