Sistem pengangkutan di kampung air : dari perspektif sejarah dan sosioekonomi - Mohammad Rosfazilah Haji Yusly, Haji (Berakas, Brunei Darussalam : Dewan Bahasa dan Pustaka Brunei, Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan, 2008)
History and role of inland water transportation from socioeconomic aspects in Brunei
Koleksi sumbangan Prof Dr Nor Hashimah.
Bibliografi: p. 67-70
Keywords: Inland water transportation -- Brunei -- History; Inland water transportation -- Economic aspects -- Brunei -- History; Inland water transportation -- Social aspects -- Brunei -- History; Boats and boating -- Brunei -- History