Johore government gazette Jul-Dis. 1941, Feb 1948-Mac 1949 ([S.l.] : Arkib Negara, 1972)
Warta Kerajaan mengadungi perkara-perkara seperti perlantikan; cuti; deposit yang tidak dituntut; tarikh mesyuarat Majlis Negri; rang undang-undang yang akan diperkenalkan; perletakan jawatan; ordinan-ordinan; enakmen-enakmen; dll.