Johore government gazette Okt 1940-Julai 1941 ([S.l.] : Arkib Negara, 1972)
Warta Kerjaan mengandungi perkara-perkara seperti perlantikan;'Criminal procedure code'; tarikh mesyuarat Majlis Negeri; cuti; deposit yang tidak dituntut; penyata perbelanjaan Jul-Ogos 1940; pelbagai notis; ulangan pengumuman;'Labour code'; rang undang-undang; ordinan-ordinan; peraturan-peraturan; enakmen-enakmen; dll.