Federated Malaay States original correspondence Jan - Dis 1934 (Bangi : Jabatan Sejarah UKM, 1971)
Surat-surat mengandungi hal-hal kewangan serta pelbagai enakmen; termasuklah'The Malay Reservation Enactment'; Women and Girls Protection Enactment';'Transport Licencing Enactment';'Pangkor Land Settlement'; anggaran belanjawan Perlis; pengorganisasian semula jabatan keretapi.