Straits settlements postal guides 1886-1927 [1920-1925] (Petaling Jaya : Arkib Negara)
Panduan Pos mengandungi perkara-perkara seperti penghantaran surat berinsuran; penghantaran surat berdaftar; pembayaran kenaikan pangkat; perletakan jawatan; konsul Jeneral Jerman di Singapura; perkara-perkara di bawah'Ordinance no 125 (Merchant Shipping)';'Ordinance No. 15 (Inventions)';'Ordinance no. 116 (Societies)';'Ordinance no. 49 (Land Acquisition)';'Ordinance no. 31 (Boundaries and Survey Maps)';'Ordinance no. 96 (Minor Offences)';'Ordinance no. 135 (Municipal)'; tender; kematian; notis bankrupsi; mesyuarat Lembaga'Licensing Justituan Pos; Pos kad; kiriman pos;'Poste Restante'; bahan bercetak; senarai bahan-bahan dilarang; perkhidmatan radio-telegraf; pejabat telefraf keretapi; kadar pos; pendaftaran;'blind literature'; pelbagai peraturan; contoh barang dagangan; peraturan bank simpnan; telefon.