Straits settlements governor's despatches to secretary of states for the colonies Jan-Jun 1935; Jul-Dec 1937, 1938-1940 [Jun-Nov 1939] (Petaling Jaya : Arkib Negara)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan ordinan no. 8-40 1939; kursus; hukuman pembuangan negeri; statistik perdagangan Malaya- Jerman; perampasan candu; perletakan jawatan; perkhidmatan udara; silibus kelas VIII sekolah-sekolah Inggeris; minit mesyuarat Dewan Perundangan perjanjian sempadan P. Wellesley dan Perak; Laporan tahunan Jabatan Kastam dan eksais 1938; perkhidmatan udara; minit mesyuarat Dewan Eksekutif; konsul Amerika syarikat; laporan tahunan Jabatan Polis Negeri Selat 1938; perlantikan dan perletakan jawatan; laporan tahunan Jabatan Perikanan 1938; elaun kepada penuntut kolonial di England;'Trading with Enemy Ordinance'.