Straits settlements despatches from secretary of states for the colonies 1828-29, 1838, 1935-40 [Jan 1937 - Dis 1938] (Petaling Jaya : Arkib Negara)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan perlantikan; Perkhidmatan Kolonial - rekod peribadi; cuti;'The Eight International Road Congress; gaji; persaraan; perletakan jawatan; kematian; pertukaran tempat kerja'Indian Central Jute Communitte'; pencen; elaun; widow' and Orphans' Pensions Fund; kursus di The Imperial Forestry Institute; jawatan kosong; Lembaga Pendidikan - perbelanjaan berakhir 31 Mac 1938; perkhidmatan kastam Kolonial laporan jawatankuasa Mui Tsai; menghadiri kursus pengajian di bawah tajaan Carnegie Corporation Fund.