Si Tanggang - Jins Shamsudin; Zaiton; Normadiah; Sarimah; Music Valley (Kuala Lumpur : Music Valley, 1972)
Mengisahkan kehidupan seorang pemuda bernama Si Tanggang yang menderhakai ibunya, dan akhirnya bertukar menjadi burung helang kerana disumpah oleh si ibu dengan makbul Tuhan, manakala isteri dan pengikutnya disumpah menjadi batu
Title from title screen
Pelakon : Jins Samsudin, Zaiton, Normadiah, Sarimah
Keywords: Family in motion pictures; Family -- Drama -- Malaysia