Straits settlements [proceeding of the Legislative Council, 1926-1927] (Petaling Jaya : Arkib Negara Malaysia)
Mengandungi minit mesyuarat Dewan Perundangan;'short-hand report'; jadual tambahan anggaran 1925-1927; perkara-perkara di bawah'Ordinance no. 125 (Merchant Shipping)';'Ordinance no. 109 (petroleum)';'Ordinance no. 27 (Fees)';'Ordinance no. 130 (Ports)';'Ordinance no. 136 (Arms and Explosives)';'Ordinance no. 135 (Municipal)';'Ordinance no. 42 (Machinery)';'Ordinance no. 196 (Rubber Restriction)'; penyata urusniaga Bank simpanan Pejabat Pos; Laporan pendapatan dan perbelanjaan Lembaga Pendidikan 1925, laporan jawatakuasa berkaitan keseragaman undang-undang kenderaan di Malaya; ucapan Gabenor; dan laporan anggaran Singapura, Labuan, Pulau Pinang, Melaka 1927.