Straits settlements [proceeding of the Legislative Council, 1916-1919] (Petaling Jaya : Arkib Negara Malaysia)
Mengandungi minit mesyuarat Dewan Perundangan;'short-hand report';'The Quarantine and Prevention of Disease Ordinance 1915'; Laporan Jabatan audit 1915; Laporan Registries of Joint Stock Companies Singapura dan Pulau Pinang; Laporan pendapatan dan perbelanjaan Lembaga Pendidikan 1915; 1916; 1917; penyata urusniaga Bank Simpanan Kerajaan; ucapan;'The Tobacco Duties Ordinance 1916'; Laporan anggaran Singapura, Melaka, Labuan, Pulau Pinang 1917 dan 1918;'The Registration of Deeds Ordinance 1915';'The Malacca Lands Ordinance 1886'; Jawatankuasa Anti Malaria - Laporan 1916 dan 1917; laporan berkaitan pendidikan bahasa ibunda dan industri di Netherlands East Indies dan Filipina;'The Military Service Ordinance 1918';'The Liquors Revenue Ordinance 1909'; dan'The non-Ferrous Metal Industry Ordinance 1918'.