Straits settlements [proceeding of the Legislative Council, 1905-1906] (Petaling Jaya : Arkib Negara Malaysia)
Mengandungi minit mesyuarat Dewan Perundangan;'short-hand report'; laporan berkaitan landasan keretapi Melaka-Pulau Sebang; Tanjong Pagar dock Company Ltd.;'The Quarantine and Prevention of Disease Ordinance 1886'; laporan berkaitan penghijrahan ke Negeri Selat 1904; skim memperbaiki Sungai Singapura; kos garisen 1903-1904; laporan oleh Messrs. Coode, Son and Metthews menjawab kritikan ke atas tekaan mereka - Singapore Harbour Improvements; skim untuk guru-guru di Sekolah Inggeris Kerajaan; Laporan anggaran 1906-1907; laporan berkaitan penyelidikan penorehan getah di taman kajian sains; Singapura 1904; skim bekalan air di Singapura; gaji jurutera Majlis Bandaran Singapura; dan'The Liquors Ordinance 1906'.