Straits settlements [proceeding of the Legislative Council, 1902-1904] (Petaling Jaya : Arkib Negara Malaysia)
Mengandungi senarai nama juri; penyata harta dan liabiliti akaun kiriman wang; surat berkaitan skim gaji sterling Negeri Selat; laporan berkaitan gaji dan perkhidmatan kadet di Semenanjung Tanah Melayu, minit mesyuarat Dewan Perundangan;'short-hand report'; surat cadangan landasan keretapi dari Melaka ke Tampin; surat berkaitan pertukaran kadar kewangan Negeri Selat; kos garisen Negeri Selat; laporan berkaitan pembinaan jambatan di sungai Singapura; surat berkaitan penghijrahan orang India ke Negeri-negeri Melayu Bersekutu dan Negeri Selat; Laporan anggaran 1903-1905; persaraana Sir F. A. Swettenham; dan surat berkaitan pindaan'The Savings Bank Ordinance 1879'; surat dari Setiausaha Negeri berkaitan penyelidikan ke atas penyakit malaria dan kursus pegawai perubatan dalam merawat dan mencegah penyakit tropika.