Straits settlements [proceeding of Legislative council, 1884-1886] (Petaling Jaya : Arkib Negara Malaysia)
Mengandungi laporan Pentadbiran Pulau Pinang 1883; Straits Settlements Blue Book 1883'; rang undang-undang berkaitan sempadana tanah; petisyen; pertahanan Koloni; anggaran 1885; Laporan Jawatankuasa Pilot; bantuan kewangan kepada Majlis-Majlis Bandaran; senarai nama juri; minit mesyuarat Dewan Perundangan;'Short-hand report'; ucapan; petisyen; laporan tahunan'Chinese Protectorate' 1884; laporan tahunan pendaftaran kelahiran dan kematian 1884; Laporan tahunan Perubatan 1884; Laporan tahunan Jabatan Pos 1884; Laporan tahunan Penjara Singapura 1884; Laporan tahunan Sungei Ujong; Laporan Tahunan Hospital Tan Tock Seng 1884; Laporan tahunan Bank Simpanan 1884; Laporan Tahunan Jabatan Tanah Negeri Selat 1884; Laporan Tahunan Jabatan Perhutanan 1884; Laporan Pentadbiran Pulau Pinang, Melaka; Perak; Selangor;'Straits settlements Blue Book 1884'; dan memorandum.