Straits settlements [Mac - Mei 1939] (London : Public Record Office)
Warta kerajaan mengandungi perkara-perkara seperti Ordinance no. 5-11 of19 39 -'Admiralty Waters (Amend.)';'Stamp (Amend.)';'Local Forces (Increased Expenditure) (Amend.)';'Children and Young Persons (Places of Dentation (Amend.)';'Protection of Workers'; Importation of Textiles (Quotas) (Amend.)';'Penal Code (Amend.)'; rang undang-undang'Singapore Traction (Amend.)';'Second Hand Dealers (Amend.)';'Pawn Brokers (Amend.)';'Food Control'; Official Secrets (Amend.)'; statistik perdagangan Malaya; statistik penghijrahan Malaya; kuarantin; tender; perlantikan; perletakan jawatan; kenaikan pangkat; pertukaran tempat kerja; penjualan tanah; penganugerahan penghormatan; statistik getah Netherland Indies; minit Mesyuarat Dewan Perundangan; kematian; debat Dewan Perundangan; hal-hal kewangan Majlis Bandaran; dan minit mesyuarat Komisari Majlis Dewan Bandaran.
Government gazette