Straits settlements [April - Ogos 1936 1936] (London : Public Record Office)
Warta kerajaan mengandungi perkara-perkara seperti Ordinance no. 4-5 1936 -'Traction Engines and Motor Cars (Amend.)';'Silver Jubilee fund (Singapore) (Amend.)''; rang undang-undang -'Official Secrets (Amend.)';'Pensions (Amend.)':'Statute Law (Revised Edition) Operation';'Merchant Shipping (Amend.)';'Penal Code (Amend.)'; perlantikan; kenaikan pangkat; cuti; statistik getah Malaya; statistik penghijrah Malaya; senarai harga pasaran; penyata mingguan kematian; kuarantin; tender; perkara-perkara di bawah -'Ordinance n o. 116 (Societies)';'Ordinance no. 31 (Boundaries and Survey Maps)';'Ordinance no. 36 (Crown Lands Encroachments)';'Ordinance no. 69 (Foreshores)'; dan'Ordinance no. 108 (Forests)'.
Government gazette