Straits settlements [Okt. 1934-Jan. 1935] (London : Public Record Office)
Warta kerajaan mengandungi perkara-perkara seperti Ordinance no. 42 of 1934 -'St. Andrew's Mission Hospital'; rang undang-undang -'Foreshores (Amend.)';'Crown Lands (Amend.)';'Labuan (Amend.)';'Petroleum Revenue (Amend.)';'Cinematograph Films'; perlantikan; kenaikan pangkat; cuti; perletakan jawatan; pemecatan, notis bankrupsi; kuarantin; tender; cap dagangan; statistik timah Malaya; statistik penghijrah Malaya; statistik perdagangan Malaya; statistik getah Malaya;'Importation of Textiles (Quotas) Ordinance 1934; populasi buruh estet, Malaya; penerima pengenugerahan; kematian; akaun Lembaga Pelabuhan Pulau Pinang berakhir 30 Jun 1934; Laporan Tahunan Jabatan Perkhidmatan Awam 1933; Laporan Jabatan Haiwan Negeri Selat 1933; senarai nama juri; debat Dewan Perundangan; dan hal-hal kewangan.
Government gazette