Straits settlements [Dis. 1911-Mei 1912] (London : Public Record Office)
Warta kerajaan mengandungi perkara-perkara seperti perlantikan; pemecatan; perkara-perkara di bawah'Ïnventions Ordinance 1871'; penjualan tanah; notis di bawah'Boundaries Ordinance 1884'; penyata ketibaan pendatang China ke Singapura;'tender'; penyata minggunan kematian; iklan; akaun Majlis Bandaran; Jawatan kosong; konsulat Netherlands di Pulau Pinang; Konsul-Jeneral Russia di Singapura; biasiswa; penyata kelahiran dan kematian; minit mesyuarat Dewan Perundangan;'Divorce Ordinance 1910'; rang undang-undang -'Theatres Ordinance Amendment';'Registration of Deeds (Singapore Ordinance Amendment)';'Widows and Orphans Pension ordinance Amendment'; dan'Straits Settlements Post'.
Government gazette