Straits settlements [April - Okt. 1908] (London : Public Record Office)
Warta kerajaan mengandungi perkara-perkara seperti perlantikan; cuti; kenaikan pangkat; pertukaran tempat kerja; perletakan jawatan; pemecatan; konsulat Portugis di Pulau Pinang; tender; jawatan kosong; notis penjualan tanah raja, penyata kematian mingguan; naib konsul Denmark di Pulau Pinang; perkara-perkara berkaitan Ïnventions Ordinance 1871'; peperiksaan untuk kerani; komisari kewangan - akaun; laporan perkembangan dan penyata akaun Majlis Bandaran; Laporan tahunan Majlis Bandaran Melaka 1907; notis di bawah'Boundaries Ordinance 1884'; konvensyen antarabangsan radiotelegrafik di Berlin 3 November, 1906; Ordinance no. IV -XV of 1908 -'The Registration of Deeds (Singapore Suspension) Ordinance 1908';'Methodist Episcopal Location Board Incorporation';'Land Improvement Ordinance Amendment'; rang undang-undang -'Muhammadan Marriage';'Revised Statute Books'; dan'Births and Deaths Registration Ordinance Amendment'.
Government gazette