Straits settlements [Nov. - Dis. 1905, Jan 1906] (London : Public Record Office)
Warta kerajaan mengandungi perkara-perkara seperti anggaran pendapatan dan perbelanjaan 1906; minit mesyuarat Dewan Perundangan; perlantikan; pemecatan; taksiran tanah dan bangunan; biasiswa; laporan tahunan berkaitan'The Bankruptcy Ordinance 1888' bagi 1904; laporan perkembangan dan penyata akaun Majlis Bandaran; laporan perubatan Negeri Selat 1904; pengkelasan sekolah-sekolah Inggeris di Singapura, Pulau Pinang dan Melaka; Ordinance no. XXI - XXIV of 1905 -'Fisheries';'Malacca Lands Ordinance Amendment';'Temporary Loans';'Railway Ordinance Amendment'; rang undang-undang -'Vagrancy';'Municipal Ordinance Amendment'; dan'Banishment Ordinance Amendment'.
Government gazette