Straits settlements [Jan. - Okt. 1897] (London : Public Record Office)
Warta kerajaan mengandungi perkara-perkara seperti perlantikan; pemecatan; cuti; tender; minit mesyuarat Dewan Perundangan; larangan mengeksport senjata ke Burma; Brunei; kenaikan jumlah maksimum peredaran matawang oleh Chartered Bank of India; Australia & China; rang undang-undang - pindaan Ünited Kingdom and Colonial Probates Ordinance';'Malay States Guides'; penghijrahan orang India; penyakit kusta; pindaan'Burials Ordinance'; Ordinance no. I - X of 1897 - pendaftaran kelahiran dan kematian; dan matawang.
Government gazette