Straits Settlements [1937-1939 (Jan-Jan)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan Left Book Club, London - dilarang membuat penerbitan;'Seditious Literature'; tukang senjata pasukan Sukarela Negeri Selat; kenaikan pangkat; jawatan kosong; perancang keluarga; skim gaji penolong pegawai imigresen; Malayan Establishment; Raffles College - cadangan bangunan Sekolah Kejuruteraan; Malayan Civil Service - skel gaji pegawai Asia; kemudahan passport untuk Summundar Singh;'Ordinance No. 4 of 1937'; kemudahan pelajaran untuk anak-anak pekerja His Majesty's Naval Base dan rayuan Dewan Privi
Original correspondence