Straits Settlements [Jun - Dis.1887] (London : Public Record Office)
Warta kerajaan mengandungi perkara-perkara seperti perlantikan; cuti; jawatan kosong; tender; laporan serangan serangga ke atas pokok kelapa; peperiksaan; minit mesyuarat Dewan Perundangan;'Siam order in Council 1887'; pemisahan sempadan; hukuman pembuangan negeri; persetujuan dengan Rembau; laporan kaji cuaca; iklan; anggaran 1888; Ordinance no. IV-XV 1887 - kapal wap Jerman, pencen; tanah perkuburan;'tramways' Pulau Pinang; peruntukan untuk perkhidmatan awam; rang undang-undang - bankrup tanah perkuburan; peruntukan untuk perkhidmatan awam; laporan tahunan 1886 - Tabung pencen bagi janda dan anak yatim; agen penghijrahan orang-orang India; Sungai Ujong; Jabatan Perhutanan; Jabatan Ukur.
Government gazette