Straits Settlements [Jun 1884 - Feb. 1885] (London : Public Record Office)
Warta kerajaan mengandungi perkara-perkara seperti iklan; perlantikan; jawan kosong; tender; laporan kaji cuaca; notis majlis bandaran; kuarantin di pelabuhan Sepanyol; peraturan penjara; perjanjian; pemecatan; memorandum; rang undang-undang - pindaan kapal penumpang; pindaan juruterbang; sempadan; Ordinan no. V -XI of 1884 - penghijrahan orang India; bekalan; Ordinance no. 1-II of 1885 - tabung pencen janda dan anak yatim ; kapal wap;'Agreement between Great Britain and Egypt for security most-favoured-nation treatment of commerce and navigation';'Treaty and Friendship and commers with Corea'.
Government gazette