Straits Settlements [1936-1937 (Jan-Mei)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan ordinan-ordinan seperti Ordinance No. 59 of 1935, Ordinance No. 57 of 1935, Ordinance No. 60 of 1935; kakitangan Jabatan Penjara; cadangan melantik pegawai tentera udara sebagai ahli Dewan Eksekutif; pelbagai jawatan kosong; cuti belajar untuk pegawai; Malayan Currency Board - termasuk Ordinan, memorandum, persetujuan; persaraan; cadangan membuat terusan untuk kapal di Segenting Kra; gaji; ibu pejabat perang kalis bom, Singapura; Royal Singapore Yacht Club; Laporan tahunan dan penyata akaun; J.S. Cluries - Ross; prospek kenaikan pangkat Jabatan Pos dan Telegraf; rayuan terhadap hukuman mati oleh Mat bin Lebai Dollah
Original correspondence