Straits Settlements [Jan., - Dis., 1880] (London : Public Record Office)
Warta kerajaan mengandungi perkara-perkara seperti indeks; mengandungi untuk Jawakuasa Majlis Bandaran ; pengumuman; cuti; perlantikan; pemberian sijil kewarganegaraan; tender; jawatan kosong; peraturan tanah Negeri Perak; biasiswa; laporan kaji cuaca; Anggaran 1880; notis Majlis Bandaran; pemecatan Councillors; Ordinance no. 1- XII 1880 - pindaan berkaitan pasukan sukarela; pendapatan cari China;'Civil procedure'; rang undang-undang - mendaftar perkahwinan; penghijrahan orang China; Hospital Tan Tock Seng; kapal wap; banci; Laporan tahunan Perpustakaan dan Muzium Raffles 1879; Laporan Tahunan pendaftaran kelahiran dan kematian 1879; dan Laporan tahunan Perak; Selangor, Sungei Ujong 1879.
Government gazette