Straits Settlements [1933-1934 (Jan-Apr)] (London : Public Record Office)
Surat-surat mengenai laporan Kerja Jawatankuasa Kewangan; kes Mr. W. MacDonald; Peraturan Sekolah Inggeris di Negeri Selat; ordinan-ordinan seperti'Deportation Ordinance';'Aliens Ordinance 1932'; jururawat; Persatuan Kastam untuk Malaya; polisi Jepun di Timur Jauh; pelbagai jawatan kosong; passport untuk mubaligh; Colonial Development Fund (vitamins Research Scheme and Nutrition Laboratory); pemansuhan perlantikan; perkumpulan akauntan Negeri Selat; akaun royalti - Christmas Island Phosphate Co.; elaun; pembesaran dermaga - Lembaga pelabuhan Singapura; Limbungan Tanjong Pagar; Cawangan Khas - Jabatan Polis Negeri Selat; gaji; kemasukan'Asiatics' kedalam Malay Civil Service; kemangkatan Yang di Pertuan Besar Negeri Sembilan dan pertabalan Tunku Abdul Rahman sebagai pemerintah; perjanjian diantara Yang di Pertuan Besar Negeri Sembilan dengan Undang yang empat; dan penerbitan'One hundred years history of the Chinese in Singapore
Original correspondence