Straits Settlements [Mac 1888 - Nov. 1893] (London : Public Record Office)
Mengandungi Ordinance no. IV - XV 1888 - penubuhan pasukan sukarela, peruntukan untuk perkhidmatan awam, Ordinance no. 1 - no. XXI of 1889 - pindaan undang-undang persatuan, pindaan'The Pownbrokers Ordinance 1872'; Ordinance no. 1 - no. XVI of 1890 - pindaan'The Malacca Lands Ordinance 1886''; pengambilan tanah, undang-undang kapal penumpang, Ordinance no. 1 - no. XVII of 1891 - buruh Cina, peruntukan untuk perkhidmatan awam; Ordinance no. 1 - XVII of 1892 - buruh, pindaan'The Petroleum Ordinance 1883'; Code of Criminal Procedure; Ordinance no. 1 - VII of 1893 - pindaan'The Societies Ordinance 1889'.
Act